Felmondtak a Pécs Európa Kulturális Főváros program főigazgatójának

Azonnali hatállyal felmondta a pécsi közgyűlés a Pécs Európa Kulturális Főváros (EKF) program főigazgatójának megbízási szerződését. Az indoklás szerint azért, mert nem az elvárt módon, minőségben teljesítette a feladatait. Ő a második főigazgató, aki távozik az EKF éléről.

A pécsi közgyűlés az EKF program főigazgató, Mészáros András megbízási szerződését azonnali hatállyal mondta fel. Erről egyhangúlag, csütörtökön délután döntöttek a képviselők. Az indoklás szerint nem a megfelelő mértékben és minőségben látta el feladatait, így például időbeli csúszások vannak a programban, építkezések nem kezdődtek el, pedig azt legkésőbb idén őszre ígérték; továbbá “nem tudott kellően pozitív kapcsolatokat kialakítani a főhatóságokkal, minisztériumokkal, városi intézményekkel, sőt néhány a kultúra területén meghatározó személyiséggel kifejezetten rossz viszonyba került; nem készítette el határidőre, 2007. december 15-re az EKF programkoncepcióját. Ez a továbbiakban tarthatatlan.”

Mészáros András erre azt reagálta: “Mi a bűnöm? Az, hogy szabályossá tettem a dolgokat, a közbeszerzéseket, van egy átlátható rend? Ha ez a bűnöm, akkor vállalom a felelősséget. Önök a saját felelősségüket megpróbálják egyetlen emberre áthárítani. Ez méltatlan Önökhöz, az ügyhöz, az országhoz. Emelt fővel fogok elmenni a városból.”

Mészáros Andrást az EKF program pénzügyi igazgatója, ifj. Ruzsa Csaba váltja. Őt egyelőre határozott időre, 2008. október 30-ig nevezték ki, havi bruttó 900 ezer forintért.

Mészáros András a második főigazgató, aki távozik ebből a székből. 16 hónapig töltötte be ezt a posztot. Előtte Kiss Tibor, a pécsi Biokom Környezetgazdálkodási Kft. igazgatója volt az EKF program első embere. Ő négy hónap után lemondott.
hirdet�s