Félmillió forint a miskolci takarékszövetkezeti rabló nyomravezetőjének

Félmillió forintot ajánlott fel a rendőrség annak, aki a miskolci takarékszövetkezeti rabló nyomára vezeti a rendőrséget. Egy körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú, harminc év körüli férfit keres a rendőrség, aki kedden délelőtt kirabolta Miskolcon a Szentpéteri kapui takarékszövetkezetet, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kompoltiné Jakab Ilona, a BAZ megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

A rabló a támadáskor sapkát és szemüveget viselt. A férfi az alkalmazottól egy fegyverrel a kasszában lévő pénzt követelte, majd a zsákmánnyal gyalogosan távozott, belevetve magát a bérházak körüli délelőtti forgatagba. A támadás idején a takarékszövetkezetben több alkalmazott tartózkodott, akiket a támadó nem bántott.

Ez volt 2005 augusztusa óta a kilencedik fegyveres rablás Miskolcon. A támadók kétszer rabolták ki ugyanazt a postahivatalt, kétszer egy belvárosban lévő takarékszövetkezetet és most másodszor a Szentpéteri kapui pénzintézetet. A listán van még egy diósgyőri takarékszövetkez, egy zálogház és egy gyógyszertár is. A két utóbbi esetnek van gyanúsítottja, a többi támadót eddig nem sikerült elfognia a rendőrségnek.