Félmilliárdos diagnosztikai fejlesztés a debreceni Kenézy Kórházban

Új, úgynevezett 16 szeletes computertomográfot, korszerű röntgengépeket és az emlővizsgálatokhoz használt mammográfokat helyeztek üzembe a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. A digitalizált radiológiai vizsgálatokkal olcsóbb és gyorsabb lesz a betegek ellátása – hangzott el szerdán a kórházban tartott sajtótájékoztatón.

A félmilliárd forintos diagnosztikai fejlesztést a kórház saját erejéből valósította meg. A korszerű berendezéseket havi tízmillió forintért lízingelik. Az új CT-készüléket a sürgősségi betegellátásban, a traumatológiai osztályon használják majd az orvosok – közölte Dr. Lampé Zsolt, a Kenézy Kórház Kft. ügyvezetője.

Az új eszközök használatával a korábbinál kisebb sugárterhelés éri majd a betegeket, és egy-egy vizsgálat rövidebb ideig is tart, csökken a várakozási idő. A beruházás jelentős megtakarítást jelent majd a kórháznak. A digitalizált radiológiai vizsgálatokhoz ugyanis már nem kell sem hagyományos filmet, sem drága, környezetszennyező előhívó vegyszereket használni.