Félmilliárdból felújítják a salgótarjáni sportcsarnokot

Felújítják és átépítik a salgótarjáni sportcsarnokot. A beruházás 510 millió forintba kerül, az erről szóló szerződést hétfőn írta alá az önkormányzat a tendergyőztres Strabag Zrt.-vel.

Székyné Sztrémi Melinda polgármester a szerződés aláírása után elmondta: a salgótarjáni önkormányzat még 2004-ben nyert 350 millió forintot a munkálatokra a Nemzeti Sporthivataltól, az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács pedig 95 millióval támogatja a beruházást, ám a korábbi önkormányzat nem tudott egyezségre jutni a beruházás műszaki tartalmáról.

A jelenlegi tervek szerint a most 750 nézőt befogadó létesítményt 1500 fősre bővítik, akadálymentesítik és a küzdőterét úgy alakítják át, hogy az ne csak a röplabda, hanem a nemzetközi kosár-, és kézilabda versenyek előírásainak is megfeleljen, sőt a koncerszervezők számára is vonzóbbá váljon. Az átépítés alatt lecserélik az épület tartóelemeit és tetőszerkezetét is. A munkálatok a héten indulnak, s még októberében be kell azokat fejezni.

A beruházás tervdokumentációját nyolc cég vásárolta meg, ebből hat pályázott, s végül három céggel tárgyalt az önkormányzat. A második helyeztett a döntés miatt közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult, ám az nem tiltotta meg a szerződéskötést – értesült a Független Hírügynökség.