Félmeztelenül intézkedett

Saját autóját verte össze szerda délután egy férfi Sopronban, majd az utcán intézkedni kezdett. Félmeztelenül több autót is megállított, az egyikre ráütött, majd bezárkózott a lakásába és csak órákig tartó alkudozás után volt hajlandó ajtót nyitni.

A 33 éves férfi már nem ismeretlen a soproni rendőrök előtt. Ő volt az, akit augusztus 1-én igazoltatni akartak a soproni határon, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. A férfi ekkor elhajtott, a rendőrök sokáig üldözték, végül kilőtték kocsija kerekeit, elfogták és eljárás indult ellene. Mostanra már autóját is visszakapta.

Szerda délután egy óra körül félmeztelenül egy vascsővel a szétlőtt autó ablakait is beverte, majd az utcára ment, ahol intézkedni kezdett. Két autót is megállított, az egyikben egy asszony ült kilenc hetes csecsemőjével. Erre az autóra rá is ütött a vascsővel. A környékbeliek kihívták a rendőröket, mire a férfi bezárkózott a lakásába. A rokonai segítségével több órán át győzködték, hogy jöjjön ki a lakásból. Mivel a férfi erre nem volt hajlandó, és félő volt, hogy kárt tesz magában, elindultak a kommandósok Győrből. Bevetésükre azonban már nem volt szükség, mivel a férfi önként megadta magát. Kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll és most is gyógyszerre ivott alkoholt. Ellene közúti veszélyeztetés és rongálás miatt indult lejárás – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.