Félmeztelen fotó rendőregyenruhában

Tanácskozást kezdett hétfőn az ausztrál Victoria állam rendőrségének Etikai Bizottsága, annak kiderítésére, kit terhel a felelősség azért, hogy az egyik Melbourne-i rendőrnő félmeztelen képe az internetre került, igaz, csak az állam rendőrségének zárt rendszerébe. Ott viszont a legmagasabb rangú rendőrtisztek, többek közt az Etikai Bizottság tagjainak elektronikus postájába is.

Egy 20 éves rendőrnő azzal akart kedveskedni a múlt héten, ugyancsak rendőr vőlegényének, hogy mobiltelefonjával szexis képet készített magáról, majd azt elküldte neki. A fotó azonban – egyelőre nem pontosan tisztázott körülmények között – felkerült a rendőrség belső internetes rendszerére is.

A képen jól látszik, hogy Melissa S. közlegény kigombolta rendőregyenruháját úgy, hogy mindkét melle teljes egészében látszik. Ugyanilyen jól látható azonban az azonosító jelvénye is, aminek nyomán nem volt nehéz rábukkanni.

Az Etikai Bizottság abban biztos, hogy a kép a rendőrség tekintélyét rombolta, tehát Melissa valamilyen büntetésre számíthat. Másrészt azt is felelősségre kívánják vonni, aki a képet a rendszerbe bevitte, és ez – az eddigiek alapján – nem biztos, hogy a vőlegény. Egyes találgatások szerint ugyanis egy másik, féltékeny rendőrnő is lehet a dologban.