Friss hírek

2009.08.04. 13:01

Szedj egy biciklit magadnak - félidõben a parlagfû-szedési akció Szentkirályon

<p>Eddig 7000 köteg parlagfüvet gyûjtöttek össze a Bács-Kiskun megyei szentkirályiak, csak ebbõl az egyik helyi család már több mint 2200 köteggel gyûjtött. Egy kötegben 20 tõ allergiát okozó gyomnövény van, így a településen élõk 14000 tõ parlagfûtõl szabadították meg közvetlen környezetüket. A július 15-én indult akció most tart a félidõben, de már eddig is többszörösen túlszárnyalta a kezdeményezõ önkormányzat elképzeléseit. A legtöbb parlagfüvet összegyûjtõ család egy kerékpárt kap ajándékba az akció végén.</p>


A településen lelkesen gyûjtik az emberek a parlagfüvet, ez már nem a nyereménykerékpárról, inkább az egymás közötti versengésrõl szól, hogy ki gyûjti a legtöbbet. Az elsõ helyezett napok óta tartja a vezetõ helyét, de a második és az ötödik helyen folyamatosan cserélõdnek a parlagfüvet gyûjtögetõ családok. A 7000. köteget éppen szerda délben vitték be az önkormányzathoz, ahol gyûjtik a kötegeket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Müller Ilona, a szentkirályi önkormányzat munkatársa.

A parlagfû-mentesítési akció szervezõi szerint a Bács-Kiskun megyei Szentkirály semmivel sem fertõzöttebb parlagfû szempontjából, mint egy átlagos hazai település, mint mondták: itt csak aktívabbak az emberek, és nyitott szemmel járnak.

A parlagfû-gyûjtési verseny augusztus 10-éig tart, a nyertes a jutalomkerékpárt az augusztus 23-ai Szentkirály Napi ünnepségen kapja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!