Felmentette a pécsi egyetem rektora a szívklinika igazgatóját – Papp Lajos perre megy

Július 31-i hatállyal visszavonta a Pécsi Tudományegyetem rektora Papp Lajos igazgatói megbízását, aki szerződése szerint 2012. júniusáig vezethetné a pécsi szívklinikát. Papp Lajos azt mondta, jogtalannak tartja a lépést, indoklást kért a rektortól és munkaügyi pert indít, ha kell.

Papp Lajos a Független Hírügynökségnek az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy jogtalannak érzi az eljárást és igazgatónak tartja magát, de ennek ellenére a rektor utasítására július 31-én átadja irodáját. A pécsi szívklinika vezetője indoklást kért a rektortól, mivel a felmentéséről szóló levélben nincs szó arról, hogy miért kell távoznia. A professzor hozzátette, munkaügyi pert is kész indítani, ha szükséges.

Papp Lajos egyébként néhány hete már hivatalosan is elindította nyugdíjazási kérelmét azok után, hogy “mulasztásos emberöléssel” vádolta a Pécsi Tudományegyetem vezetőit, mert szerinte ők tehetnek arról, hogy június közepe óta több, tervezett szívgyógyászati műtétet kellett elhalasztani költségvetési okokra hivatkozva.Sporthírek