Felmentette a bíróság a Fókusz riporterét – RTL Híradó

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két embert, akik még 2008 januárjában engedély nélkül mozgáskorlátozott igazolványhoz segítették a Fókusz riporterét. Polgár Géza rejtett kamerával arról forgatott, hogy kenõpénzért cserébe, hogyan juthat egy egészséges ember ilyen igazolványhoz. A felvételeket bizonyítékként bemutatták a tárgyaláson, Polgár Gézát pedig felmentette a bíróság – közölte az RTL Híradó.

A Fókusz riportere egy közvetítõnek adott pénzt, aki ezért hamis orvosi szakvéleményt szerzett. Ezután szintén pénzért, egy fõvárosi okmányiroda munkatársa kiadta az igazolványt. Az egész folyamatot rejtett kamerával rögzítették. Polgár Géza a riport adásba kerülése elõtt feljelentést tett és minden bizonyítékot átadott a rendõrségnek. Ennek ellenére rabosították, még ujjlenyomatot is vettek tõle.

A Fõvárosi Bíróság szerdán szembesítette a vádlottakat és a Fókusz riporterét, majd bemutatták a rejtett kamerás felvételeket is. Az elsõrendû vádlott elismerte a bûncselekményt, az okmányirodában dolgozó nõ viszont nem akart semmit sem mondani az utolsó szó jogán. A bíróság végül felmentette Polgár Gézát. Az elsõrendû vádlott egy év hat hónap, a másodrendû pedig két év börtönbüntetést kapott, felfüggesztve. A bíró szerint a riporter nem sértette meg a törvényt azzal, hogy illegálisan vásárolt mozgássérült igazolványt. Az elsõrendû vádlott elfogadta az ítéletet, a másodrendû enyhítésért fellebbezett.