Fellegi Tamás: a kormány nem tárgyal a MOL orosz tulajdonosának kivásárlásáról

A kormány nem tárgyalt a MOL 21,2 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról annak tulajdonosával, az orosz Surgutneftegas-zal – erősítette meg Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kedden egy külföldi újságíróknak tartott budapesti háttérbeszélgetésen.

A háttérbeszélgetésen résztvevő körülbelül 40 újságírónak Fellegi Tamás kiemelte azt a megállapodást, amelyet szeptember 14-én írtak alá az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszerről. Ennek köszönhetően azerbajdzsáni földgáz érkezhet a Fekete-tengeren és Románián keresztül Közép-Európába – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keddi közleményéből.

A találkozón a 2011-es soros magyar EU-elnökséget Fellegi Tamás hatalmas felelősségnek, ám egyúttal óriási lehetőségnek nevezte, amelyet arra kell kihasználni, hogy Magyarország minden uniós állammal megújítsa kapcsolatait, egy olyan új együttműködési rendszert építsen ki, amelyben fokozottan érvényre juttathatók a nemzeti érdekek.

Fellegi Tamás hangsúlyozta: az erős állam az egyetlen út Magyarország számára. Szerinte csak egy erős állam képes felelős vagyonpolitika és a hazai vállalkozások sikerét szolgáló fejlesztéspolitika megvalósítására.
– Független Hírügynökség –

Címkék:hirdetés


hirdet�s