Fellebbezett Budaházy védőügyvédje

Fellebbezett a Budapesti Központi Bíróság döntése ellen Budaházy György védőügyvédje. A védelem még a harmincnapos házi őrizetet is súlyosnak találja. Az ügyészség nem tudta bizonyítani az államellenes bűncselekményt, ezért is született enyhébb döntés az előzetes letartóztatással szemben – mondta Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy György védőügyvédje.

A házi őrizet sem indokolt ebben az esetben – mondta Gaudi-Nagy Tamás. Hozzátette: bizonyítottan csak a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásának a vádja áll fennt, de az is szabálysértésnek minősül, mivel pár tízezer forint értékű rongálásról van szó.

Az ügyvéd szerint az ügyészség nem tudta bizonyítani az államellenes bűncselekmény vádját, ezért sem helyezték előzetes letartóztatásba Budaházy Györgyöt.
A védelem a bíróság döntése után azonnal fellebbezett a házi őrizettel szemben. Döntést valószínüleg pár napon belül hoz az ügyben a bíróság – mondta.

A március 15-i elfogásról azt mondta az ügyvéd: ők nem hozták nyilvánosságra azt, hogy elfogták Budaházyt, ezt szerinte a rendőrség tette meg egy közleményben.

A rendőrség csütörtök délután a fővárosi Deák téren igazoltatás nyomán fogta el Budaházy Györgyöt. A rendőrség speciális nyomozócsoportja a tavaly szeptemberi MTV-ostrom óta kereste Budaházy Györgyöt, akit azzal gyanúsítottak, hogy megrongálta a Szabadság téri szovjet emlékművet.