Felkészülésnek remek volt

Mezőkövesd – Az első osztályú férfi kézilabda bajnokságban a Tatran Presov vendégszerepelt Mezőkövesden szombat délután.

A találkozó a magyar pontvadászatba nem, csupán a Barátság-kupa értékelésébe számított bele. Éppen ezért mindkét gárda igyekezett kipróbálni azokat a játékosokat, akik eddig kevesebbet jutottak szóhoz. A Bajnokok-ligájában is érdekelt szlovákok végig vezettek az összecsapáson, de a kövesdi fiatalok egyáltalán nem vallottak szégyent. Többnyire négy-öt gól volt a különbség a vendégek javára, de a hajrában sikerült közelebb zárkózni az MKC-nak. Az Eperjes is nélkülözte kulcsembereit, hiszen a szlovák válogatott EB-selejtezőt játszott Montenegró ellen, de akik pályára léptek a Tatrannál, azok is igyekeztek bizonyítani a képességüket.


Budapest Bank Liga, 7. forduló

Mezőkövesdi KC – Tatran Presov 29-31 (16-20)
Mezőkövesd, 600 néző. V.: Szegedi, Unyatinszky. 

Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Papics (4), Bécsi (1), Juhász K. (1), Milicsevics (2), Fekete (3), Juhász Z. (5). Csere: Szabó P. (k), Holló (k), Papp M. (3), Nyikes (2), Nyeste (4), Lezák (1), Rácz (2), Molnár (-), Barta (1). Edző: Rosta István.
Tatran Presov: Bujdos – Menkovic (3), Tumidalsky (3), Radcenko (5), Mazur (-), Kristopans (2), Urban (4). Csere: Niroda (k), Popcak (k), Dudas (-), Géci (-), Marusak (-), Mazar (5), Mikeci (4), Pekar (5). Edző: Rastislav Trtik.

Rosta István: – A Csurgó elleni találkozó előtt remek lehetőség volt ez a mai meccs arra, hogy több lehetőséget kapjanak azok a fiatalok, akik eddig kevesebbet léptek pályára. Remek képességű ellenféllel találkoztunk ezen az estén.
Rastislav Trtik: – Örülök a győzelemnek, amit végig vezetve szereztünk meg egy szimpatikus csapat otthonában.