Felkészült a télre az autópálya kezelő

Felkészülten várja a telet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.: a nagyobb forgalomkorlátozással járó javításokat befejezték, a síkosság megszüntetésére használt anyagok megvannak és hamarosan elvégzik a gépek szemléjét is. A társaság munkatársai összesen több mint 1300 kilométernyi útszakasz kezeléséről gondoskodnak.

Az Állami Autópálya Kezelő munkatársai az idei télen is több mint 1300 kilométernyi útszakasz síkosság- és hómentesítéséről gondoskodnak. Ehhez rendszeresen ellenőrzik az utakat és folyamatos ügyeleti szolgálatot tartanak fent. Saját mérőállomásaikról gyűjtenek be időjárási információkat, illetve az Országos Meteorológiai Szolgálattól is kapnak rövid- és hosszú távú előrejelzéseket, műhold- és radarképeket, szükség esetén pedig riasztást is.

Annak érdekében, hogy az autópályák alkalmasak legyenek a biztonságos téli üzemre, a társaság szakemberei befejezték a nagyobb forgalomkorlátozással járó munkákat, megszüntették a burkolat- és padkahibákat, eltávolították a hóakadályt okozó növényeket és kihelyezték az úgynevezett hófogórácsokat. A géppark felkészítése is tart már, a kifogástalan működésről a november közepi szemlén bizonyosodnak majd meg a szakemberek. A síkosság megszűntetésére használt anyagokat, illetve egyéb eszközöket már beszerezték.