Mezőkövesdi KC

2020.02.10. 12:30

Megvolt a kettő, de csak egy lett

Nagyon közel állt az egri győzelméhez a mezőkövesdiek férfi kézilabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Menyhárt (a labdával) hétszer volt eredményes

Fotó: Tóth Balázs

Az NB I-es férfi bajnokság 15. fordulójának meccse szombaton este a hevesi megyeszékhelyre szólította a borsodiakat. A vendégeknél hiányzott Jancsó, Mojsilov és Varjú, így ezúttal is neveztek „gyerekeket”, akikkel tizenöten vették fel a küzdelmet a bennmaradás szempontjából fontos összecsapáson.

Szoros volt

Az 5. percben 1–3 volt az állás, majd a 14. percig a szokott mederben haladt a szomszédvárak találkozója: a kövesdiek rendre egy góllal vezettek, de a hazaiak mindig egyenlítettek. A kapusok fogtak néhány labdát, bár elrontott lövések is jellemezték a játékot. A 15. percben először vezettek az otthoniak (7–6) és ekkor Buday Dániel időt kért. A piros-fehérek Horváth L. és Szöllősi O. góljaival fordítottak (7–8), majd Hangyel kapott két perces kiállítást, ezt az időt azonban átvészelték az MKC tagjai. Aztán következett Menyhárt kiküldése és Pásztor I. remeklése: a kapus zsinórban három remek alakítással tartotta csapatát. A 28. percben az egykori mezőkövesdi Lezák egalizált (10–10), utána viszont Kovács B. átlövésből arról gondoskodott, hogy a fürdővárosiak térjenek lélektani előnnyel a szünetre.

Lezák: 59.55-nél

Mozgalmasan alakult a folytatás eleje. A Buday-legénységből Radnic középről, Martins beállóból, Menyhárt pedig szélről volt eredményes (11–14), majd Radnicot ültették ki a játékvezetők. A szívós egriek pár perc alatt kettőt lefaragtak hátrányukból (13–14), később pedig egészen jól alakultak a vendégek dolgai. Halilbegovic kétszer, Menyhárt egyszer volt eredményes, közben a háló előtt Pásztor remekelt (38. perc: 13–17). Menetrendszerűen jött az SBS-időkérés, majd hat támadásből sem tudtak gólt gyűjteni a felek. A koreográfia ezután is úgy alakult, ahogyan korábban: Pásztor védett, Halilbegovic és Menyhárt gyűjtötte találatait (49. perc: 18–22) és érett az MKC győzelme. Újabb otthoni tanácskozási szünet következett, a meccs képe azonban mit sem változott (51. perc: 19–24). A sikertelen vendégpercek következtében felfelé araszolt az Eger (57. perc: 23–24), de a „bajnak” még a jelei sem mutatkoztak, hiszen Halilbegovic folytatta a gólgyártást és Menyhárt is betalált (59. perc: 24–27). Az utolsó, szűk két perc viszont az egrieké volt. Molnár B. kétszer (az egyiket büntetőből) talált be, majd 59.55-nél Lezák egalizált, így kicsúszott a mezőkövesdiek kezéből az egyik pont, pedig 46 másodperccel a lefújás előtt még két góllal vezettek és végül meg kellett elégedniük a döntetlennel.


SBS-Eger – Mezőkövesdi KC 27–27 (10–11)

Eger, 875 néző. V.: Altmár, Horváth M.

SBS-EGER: Cvetkovski – Schmid (1), Füzi (2), Kiss G. (–), Papp G. (–), BERNATONIS (7/1), MOLNÁR B. (8/3). Csere: MOSCOSO (kapus), Tóth R. (1), LEZÁK (6), Stevanovic (–), Tóth A. (2). Vezetőedző: Tóth Edmond.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR I. – Hangyel (–), Stankovic (–), Radnic (3/1), Dávid M. (–), Kovács B. (3), MENYHÁRT (7). Csere: Pelyhe (kapus), HALILBEGOVIC (9), Martins (2), Horváth L. (2), Szöllősi O. (1). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.

Tóth Edmond: – Lemásoltuk a két csapat őszi mérkőzését, mert ismét három másodperccel a vége előtt egyenlített a hazai csapat. Kulcsjátékosaink teljesítménye a találkozó jelentős részében elmaradt a várttól, de a végén a helyén volt a szívünk.

Buday Dániel: – Dicséret illeti a csapatot, ugyanis nagy részben uraltuk a mérkőzést. A második félidőben több meccslabdánk is volt, de ezeket sajnos kihagytuk, így végül jött a szokásos döntetlen. Rendre megvannak a lehetőségeink, de nem tudunk élni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!