Friss hírek

2009.01.07. 14:44

Mladics Belorussziában tartózkodik - egy albán szervezet szerint

<p>Ratko Mladics hágai vádlott, volt boszniai szerb parancsnok Belorussziában tartózkodik - közölte az Albán Nemzetegyesítési Front, amely szervezet "hírszerzői" már korábban is adtak ki információkat a hágai körözött hollétéről. Egyik ilyen volt az a kacsának tartott hír, hogy Mladics az észak-macedóniai Kumanovó körüli hegyekben rejtőzködik, s juhásznak álcázza magát.</p>

A szervezet értesülései szerint Ratko Mladics gyógykezelésen tartózkodik Belorussziában. Az is tudni véli, hogy a hágai körözött tüdőbetegségben szenved. Megismétli a korábbi közleményét is, hogy az ősz folyamán Kumanovó térségében a szervezet tagjainak majdnem sikerült elfogniuk a vádlottat.

Az Albán Nemzetegyesítési Frontnak ugyanis külön leszámolnivalója van a háborús bűnökkel megvádolt szerb parancsnokkal, s igyekezne kézre keríteni, mielőtt a nemzetköziek kezére jutna. Az albánok ellen elkövetett bűncselekményekért, valamint Ukshin Hotinak, a szervezet tiszteletbeli elnökének a meggyilkolásáért vonnák felelősségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!