Feljelentik a gazadsági minisztert a MÁV Kórház dolgozóinak felmentése miatt

Jövő héten feljelenti a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot (GKM) a vasutasok egyik szakszervezete, mert szerintük törvénytelen a MÁV Kórház elbocsátott dolgozóinak felmentése – mondta a Független Hírügynökségnek Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetének ügyvezető alelnöke szombaton.

Az elbocsátott egészségügyi dolgozók olyan felmondólevelet kaptak, amelyben közlik velük, hogy az idei évre járó szabadásuk része a felmondási idejüknek – mondta Prókay Sándorné. Ez ellentétes a munka törvénykönyvével, amely szerint a felmondási idő csak azután kezdődhet, hogy a dolgozó megkapta a neki járó szabadságot.

A szakszervezet másfél hete levélben hívta fel a MÁV Kórház felügyeletét ellátó gazdasági minisztérium figyelmét a törvénytelenségre, amelyre múlt szerdán kaptak választ. a szakszervezet alelnöke elmondta: a levélben Garamvölgyi Ábel államtitkár azt kérte a szakszervezettől és az elbocsátott dolgozóktól, hogy legyenek megértéssel, az egészségügyben lévő rendkívüli helyzet miatt nem számolták külön a szabadságot és a felmondási időt.

A szakszervezet nem fogadja el ezt a választ, ezért jövő héten benyújtják feljelentésüket a Munkaügyi Bíróságra – mondta Prókay Sándorné.