Feljelentettek egy dajkát egy hajdú-bihari faluban

Gyermeke bántalmazása és megalázása miatt tett rendőrségi feljelentést egy szülő a Hajdú-Bihar megyei Bojton. Az asszony azt állítja, hogy fia egyik nap nem akart aludni, ezért a helyi óvodában dolgozó egyik dajka, délben hasra fektette a gyereket és a kezét, hátul összeragasztotta egy szigetelőszalaggal. A falu polgármestere megvárja a rendőrségi eljárás végét, a dajka tovább dolgozhat.

A hatéves kisfiú anyja azt állítja, hogy a dajka egyik alkalommal lefogta fiát, és a többi gyerekkel megverette. Az édesanya szerint a fiút azért büntette meg így a nevelő, mert korábban megverte társait. Ekkor még nem fordult a rendőrséghez, csak amikor megtudta, hogyan próbálják alvásra bírni fiát ebéd után. Az asszony elmondása szerint fiának a kezét hátra kellett tennie, és szigetelőszalaggal összeragasztották. A gyerek megmutatta a rendőrségen is, hogyan szigetelték le a kezét, és hogy kellett neki lefeküdnie.

Az asszony állítja, hogy ez más gyerekeivel is megtörtént. A 600 lelkes faluban sokan
hallottak erről, de nekünk senki sem akart beszélni. A helyi óvoda két csoportjába összesen 43 ovis jár. Úgy tudjuk, hogy a most feljelentett dajkára korábban nem volt panasz.

Vass Mária polgármester szerint sem a vezetőséggel, sem a dajkával szemben semmilyen jogi szankciót nem akarnak foganatosítani, amíg tarthat a rendőrségi vagy a bírósági eljárás. Nem tartják valósnak egyelőre azokat az állításokat, amelyeket a szülő mond. A polgármester azt is mondta, hogy hivatalosan más szülő nem jelzett semmiféle problémát. A szülők már ügyvédet is fogadtak.

A kisfiú a történtek óta nem volt óvodában. Az érintett dajka csak annyit mondott, hogy ő nem csinált semmi rosszat.