Feljelentette Csipak Pétert a jobbikos önkormányzati képviselő

Bodor Zoltán, a Jobbik második kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése miatt. A képviselő azért fordult a rendőrséghez, mert gyanúja szerint a férfi budai Hármas-határhegyen épült lakóházának garázsa és a felhajtó egy része a telekkel szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült.

A vállalkozó közleménye szerint “a közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Csipak Péter – a budapesti belvárosi Fashion Street mögött álló – ingatlanvállalkozó lakóházat épített Budán, a hármashatár-hegyi Cirbolya utca, 3-9. szám alatti telken. A Hármashatár-hegyen a gigantikus lakóházhoz tartozó hatállásos garázs egy része és a felhajtó a telekhatáron túl, a szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült. A kerítéssel körülkerített terület több mint kétezer négyzetméterrel nagyobb, mint az építtető tulajdonában álló ingatlannak az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett és rögzített mérete.”

A képviselő közleménye szerint ez a tény az ügyben amúgy eljárási kötelezettséggel bíró hatóságoknak nem tűnt fel eddig, így sem a környezetvédelmi felügyelőségnek, sem az építési hatóságnak, de még a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetvédelmi terület kezelőjének, a Pilisi Parkerdő Zrt. illetékeseinek sem.