Feljelentést tett az etyeki polgármester – megütötte egy képviselő

Megütötte az egyik képviselő az etyeki polgármestert hétfőn – ezt állítja Szűcs Lajos, aki feljelentést tett emiatt a rendőrségen.

A polgármestert korábban felfüggesztette a képviselő-testület, a bíróság visszahelyezte tisztébe, ezután utasították ki a hivatalból és fajult tettlegességig a dolog.

A testület harmadszor függesztette fel a polgármestert két héttel ezelőtt. A bíróság múlt csütörtökön harmadszor is megszüntette ezt.

Dolgozott volna hétfőn, és a jegyzővel kellett volna beszélnie. Amikor azonban benyitott az egyik helyiségbe, több képviselő kiutasította a szobából, majd bezárták az ajtót. Miután kérte, hogy nyissák ki az ajtót, kilépett az egyik képviselő, aki nemcsak szóban támadt rá, hanem meg is ütötte – mondta a Független Hírügynökségnek Szűcs Lajos polgármester. Hozzátette: ezt a képviselőt néhány hónapja az ő sérelmére elkövetett becsületsértés, és egy helyi tévés személyi szabadságának korlátozása miatt elmarasztalta a bíróság, valamint egy év próbára bocsátotta.

Hétfőn egyébként a polgármester nélkül testületi ülést tartottak az etyeki képviselők, és a választásig hátralévő négy napra ismét felfüggesztették.

Sok pénzügyi törvénytelenséget tárt fel, eltávolításának célja vagy az, hogy a nyomokat tüntessék el, vagy hogy további visszaéléseket tegyenek – állítja Szűcs Lajos.

Azért függesztették fel a polgármestert erre a néhány napra is, mert tűrhetetlennek tartják, hogy az alpolgármester és a jegyző banki aláírási jogát megszüntette. A hétfői ülésen döntés született arról, hogy feljelentik a polgármestert hivatali hatalommal való visszaélés miatt – tudtuk meg Labundy Norbert jegyzőtől, aki azt mondta: nem látta, hogy a polgármestert megütötték volna.

Szűcs Lajos hangsúlyozza, hogy a mobiltelefonjával felvételt készített az esetről, így bizonyítani tudja.
– Független Hírügynökség –