Feljelentést tett a megvert darvasi tanárnő

Feljelentést tett a rendőrségen az a darvasi tanárnő, akit az általános iskola kapujában vert meg egy fiatalember csütörtök délután. A Hajdú-Bihar megyei településen azért szabadultak el az indulatok, mert a pedagógus kérdőre vonta korábban a férfi kishúgát.

A tanárnő éppen kikísérte az egyik diáklány édesanyját, aki zokon vette, hogy gyermeke a napköziben történt kisebb baleset miatt akár igazgatói figyelmeztetést is kaphat. A tanárnő azt állítja: az édesanya kiment a kapun, a fiatalember mögötte haladt, és ahogy a kapu vonalába ért, visszafordult és rúgni, ütlegelni kezdte őt. A tanárnő az arcán, a vállán, a kezén és a karján sérült meg. A zúzódásokról orvosi látlelet készült.

A fiatalember másként emlékszik a történtekre. Azt állítja, hogy édesanyját ráncigálta a tanárnő, amit ő nem hagyott, ezért a pedagógus megharapta. Emiatt adott a tanárnőnek két pofont.

Az esetnek több szemtanúja is volt, de közbelépni senki sem mert. Az iskola előtti dulakodás híre megdöbbentette a falubelieket, a 700 lelkes településen pedagógust még sosem bántott senki – jelentette a Független Hírügynökség debreceni tudósítója.