Feljebb menekülnének

Akár csak tavaly, ezúttal is a aranyesélyesként vágott neki a bajnokságnak a megyei másodosztályban a többre hivatott kisvárdai labdarúgócsapat.

Utóbb szertefoszlottak az álmok, ám nem adják fel, miután megpróbálták kiheverni a sokkot, ismét összeszedték magukat, egyesítették erőiket, és nekiláttak az újabb feladat teljesítéséhez. Komáromi György helyét Magyar László vette át, és a játékoskeretet is frissítették.

Amikor megállapodtunk a vezetőkkel, már szinte teljesen kész volt az új keret, én már csak Paulik István (Nagyhalász) leigazolásához ragaszkodtam. Előzőleg hozzánk került Cipf Zoltán (Nyíregyháza Spartacus),Tuska János (Szakoly), Ablonczi Dániel, Csáki Róbert (Sátoraljaújhely), Kosztyu János (Tuzsér), az ifjúsági csapatból pedig Kerepesi László lépett előre. A célt már a legelején egyértelműsítették velem: meg kell nyerni a bajnokságot! Másképpen fogalmazva: muszáj feljebb menekülni! – közölte Magyar László, akinek irányításával nyolc forduló után pontveszteség nélkül menetelnek a Kerekes Tüzép-Nyírség Tüzép-csoportban.

Érthető, hogy ilyen futballmúlttal rendelkező város többre vágyik, a távlati cél az NB III Tisza-csoportja. A közönség az ötödosztály ellenére kitart, négy-ötszáz néző jár a hazai meccseinkre, és idegenbe is sokan elkísérnek bennünket. Mivel minden együttes leginkább a Kisvárdára feni a fogát, rendre parázs mérkőzéseket játszunk, éppen ezért fokozott a sérülésveszély. A rajt óta Vincze Viktor és Dolhai Máté részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, Seres Zsoltnak eltört a keze, vagyis a jó szereplés ellenére van gondunk. A szakosztályvezetés jól működik, ideális feltételeket biztosít az önkormányzat, Bodnár József, Lakatos László szakosztályvezető és Kocsis János technikai vezető. Remélem, hogy a következő bajnokságban már a megyei első osztály mezőnyére kell felkészíteni a stábnak az együttest!           

Névjegy

Magyar László, a megyei másodosztályú Kisvárda labdarúgó-csapatának vezetőedzője.

Születési idő, hely: 1957. január 21., Pócspetri.

Játékosként: Tizenhét évesen bemutatkozott az NB II-ben a Debreceni MTE együttesében, utána MGM Vasas, Kazincbarcika, Nyíregyházi VSSC, Nyírtelek, Rakamaz, Volán Dózsa, Mándok, Encsencs.  

Edzői pályafutása: Volán Dózsa, Nyíregyházi VSC és Nyírsuli korosztályos csapatai, Nyírtelek, Kertváros, Pócspetri, Kálmánháza, Kék, Kisvárda.

Munkahelye: Start Vállalat Szakiskola, Nyíregyháza, ahol mérnök tanárként gyakorlati oktatásvezető.

Családi állapota: nős, második házasságában él, gyermekei: Viktória (19), Zsuzsanna (16), Zsófia (17) éa Júlia (3)

Hobbija: természetjárás a családdal

– Ladányi Tóth Lajos –