Félidős bizonyítványt osztott a Fidesznek az Együtt

Akt.:
Miskolc, 2016. február 10. Pápa Levente, az Együtt alelnöke képzeletbeli félidős bizonyítványt oszt a Fidesznek sajtótájékoztatóján a lillafüredi Palotaszálló előtt 2016. február 10-én. A hotelben tartja háromnapos kihelyezett ülését tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség.
Miskolc, 2016. február 10. Pápa Levente, az Együtt alelnöke képzeletbeli félidős bizonyítványt oszt a Fidesznek sajtótájékoztatóján a lillafüredi Palotaszálló előtt 2016. február 10-én. A hotelben tartja háromnapos kihelyezett ülését tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – Négy egyes és egy ötös osztályzat szerepel abban a képzeletbeli félidős bizonyítványban, amelyet a Fidesznek osztott ki az Együtt szerdán, a Lillafüredi Palotaszálló előtt. A hotelben tartja szerdától péntekig kihelyezett ülését a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciója.

Pápa Levente, az Együtt alelnöke sajtótájékoztatón magyarázta a bizonyítványban szereplő osztályzatokat. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, magatartás egyes, “a hatalom arroganciája és cinizmusa az eget verdesi, a fideszesek nem hajlandók megtalálni a hétköznapi emberek hangját”. “Ma a magyarok többsége rosszabbul él, mint egy éve, és még mindig jobban, mint jövőre fog” – tette hozzá, majd azt mondta: a fideszesek hazudnak reggel, délben, este, kihasználják az emberek félelmét, ezért akarják a terrorhelyzetre hivatkozva átírni az alkotmányt.

Az Együtt a szorgalmat is egyesre értékelte. Pápa Levente azt mondta: a fideszesek nem kormányoznak, nem dolgoznak azért, hogy a magyar polgárok jobban éljenek. Szorgalmuk és munkakedvük csak a saját embereik gazdagodására, a földek lenyúlására, az állami források ellopására terjed ki.

Az oktatásra és az egészségügyre szintén egyest adott az Együtt. Pápa Levente szerint a magyar egészségügyben nagy a baj, a legnagyobb pedig az, hogy képtelenek a betegek meggyógyítására, mert minden évben 70 milliárd forinttal kevesebbet fordít a Fidesz-kormány az egészségügyre, mint kellene. Az oktatás válsága szemmel látható – folytatta -, és emlékeztetett arra, hogy szombaton tüntetnek a tanárok, óvodapedagógusok, szülők és diákok.

Az Orbán-kormány csak egy valamiben jár az élen: a megfélemlítésben és a megosztásban, ezért kapott ötöst az Együtt-től, folytatta Pápa Levente, aki felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kiemelt nemzetstratégiai ügyként kezelje az oktatást és az egészségügy rendbetételét. Egyúttal követelte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megszüntetését és azt, hogy az egészségügyi rendszerbe 150 milliárd forintos pluszforrást haladéktalanul vonjanak be.

Pápa Levente felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt arra is, hogy “ne a saját hatalmának korlátlan kiterjesztésén és hűbéreseinek gazdagításán fáradozzon”.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s