Felhőszakadás Miskolcon – vízben úszott a Zsolcai kapu

Akt.:
Felhőszakadás Miskolcon – vízben úszott a Zsolcai kapu
Felhőszakadás Miskolcon – vízben úszott a Zsolcai kapu - © Fotó: Tajthy Ákos
Miskolc – Hatalmas eső zúdult Miskolcra vasárnap délután.

A körülbelül húsz, harminc perces felhőszakadás során városszerte körülbelül tíz milliméter csapadék hullhatott – mondta érdeklődésünkre Makó Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodájának munkatársa.

– A diósgyőri állomáson pontosan tizenegy milliméternyit mértünk, a város egyéb pontjain ez lehet kevesebb, de akár több is – mondta Makó Zoltán.

20180722_141023

Hogy a belvárosban mennyi esett pontosan, nem tudtuk megmérni, vagy megbecsülni, az azonban biztos, hogy – mint az képeinken is látható – a Búza tér környékén, a Zsolcai kapuban alkalmi patakként hömpölygött a lehullott csapadékvíz a négysávos út két szélén.

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként marad az enyhe, de változékony idő, vasárnap több helyen, több alkalommal is várható eső, zápor, zivatar néhol felhőszakadással.

20180722_141329

Hétfőn eleinte sok lesz a felhő, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet. Kezdetben több helyen, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

20180722_141110

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 30 fok között valószínű.

ÉM-TÁ