Félhold Fesztivál Budapesten

Zenés, táncos programokkal, gasztronómiai érdekességekkel és számos más rendezvénnyel várják az érdeklõdõket a Félhold Fesztiválon május 2-a és 7-e között Budapesten. A fõ helyszín a Dürer Kert lesz – mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Ágnes kommunikációs felelõs. Hozzátette: az a cél, hogy közelebb hozzák a török kultúrát a magyarokhoz.

A Félhold Fesztivált idén rendezik meg elõször, május 2-a és 7-e között várják az érdeklõdõket a Dürer Kertben, de lesz egy program a Magyar Történeti Múzeumban is. Az egyhetes rendezvénysorozatban helyet kap a zene szinte minden mûfaja, a rocktól a dzsesszen át a Szúfi dallamokig, ismert török mûvészek közremûködésével, gasztronómiai bemutatók kíséretében. Néptáncegyüttesek, kórusok is fellépnek majd, és nyelviskolák is bemutatkoznak, de kézmûves foglalkozások is várják az érdeklõdõket. A programokról részletesen a www.eutorokegyesulet.hu vagy a www.felholdfesztival.eu internetes oldalakon lehet olvasni.

A szervezõk a fesztivált követõen egy éven keresztül minden hónapban különféle kulturális programokat szerveznek majd: irodalmi, tánc- és filmmûvészeti estekkel, tudományos és kulturális ismeretterjesztõ szemináriumokkal, kiállításokkal, színházi elõadásokkal próbálják színesíteni Budapest kulturális életét.Sporthírek