"Felháborodva…"

"Felháborodva…"
Miskolc – “A szombati Nyíregyháza – Diósgyőr mérkőzésre és az ahhoz megjelent cikkükre reagálnék.”

“Jómagam is részese voltam a remek hangulatú mérkőzésnek ( a vendégszektorban, a diósgyőriek között). A hősies küzdelem és a DVTK pontszerzése mellett annak is örültem, hogy az utóbbi idők balhéjai után ez alkalommal tökéletesen, profi módon zajlott a két szurkolótábor elkülönítése. A diósgyőri szurkolókat a több kilométeres gyaloglás helyett buszokkal szállították a vasútállomás és stadion között oda is és vissza is. Az autósokat már Nyíregyháza előtt összegyűjtötték a rendőrök és 5 perc alatt rendőri felvezetéssel már a stadionnál is lehetett lenni. Vissza szintén mesterien oldották ezt meg, amiért külön is gratulálok.

Gondoltam is, hogy majd a médiumokban ezekről is olvashatok, de, mert mivel nem volt balhé, ezért ez nem is lett hír… Ezért is lepődtem meg és háborodtam fel a Szabolcs Online oldalán olvasható levél kapcsán. Kérdem én, ha nincs balhé, akkor rögtön kreálnia kell egyet a helyi médiának?

Akkor visszagondolva, szeretnék én is néhány témát ajánlani a tegnapi meccshez kapcsolódva.

  1. Vendégbelépők: A Magyar Labdarúgó Szövetség rendelete szerint a vendégszurkolók számára a belépőjegyek ára nem lehet magasabb, mint az ugyanolyan helyű, és minőségű stadion más pontjain lévő lelátórész jegyárainak. Ezzel a szemben a diósgyőriek a kapu mögött helyezkedtek el és egységesen 1400 Ft volt a belépő, ami a legdrágább volt a stadionban, a hazaiaknál a szemközti kapu mögötti részen ennek majdnem a fele volt a díja és ott voltak diák és hölgyek számára is kedvezmények.

    Szeretném, ha ennek a dolognak utánajárnának és megkérdeznék erről az illetékeseket a Nyíregyháza Spartacust és a Magyar Labdarúgó Szövetséget.
  2. A hazaiak egyenlítő gólját a Spartacus játékosa Miskolczi László szerezte, aki sportszerűtlen módon átrohant a pályán keresztül a diósgyőri szurkolók felé és mutogatásával hergelte őket, a tudósításokból valamiért ez is kimaradt, de a meccsfelvételen ez jól látható és gondolom Önök is utánajárnak megkérdezik a remek focistát a tettéről.
  3. Ezt már csak valószínűleg az elfogódottság mondatja velem, de tény az utóbbi 3 Nyíregyháza – DVTK összecsapáson minden alkalommal kiállítottak egy diósgyőri játékost, ezeken a meccseket a háromból két alkalommal Bede Ferenc sporttárs fújta a sípot, de ez biztos csak a véletlen számlájára írható.

Köszönöm, hogy megtiszteltek figyelmükkel és várom mielőbbi válaszukat a portálukon.”

További jó munkát kívánva a Szerkesztőségnek,

Sportbaráti üdvözlettel:

K. P.