“Felháborítónak tartom, hogy ez előfordul…” – Cigarettacsikkek, söröskupakok a miskolci játszótéren

Akt.:
A fotók sajnos nem adják vissza egészében azt, amit az ember két szemével tapasztalt - írja Olvasónk.
A fotók sajnos nem adják vissza egészében azt, amit az ember két szemével tapasztalt - írja Olvasónk. - © Fotó: F. Anett
Miskolc – “Cigarettacsikkek százával , sörös- és borosüveg kupakok, dugók, műanyag alkoholos és gyümölcslé dobozok, törött üvegek… (nem is akarok belegondolni, hogy a homokozóban mit csináltak). Zárt, körbekerített, kiskapus játszótéren!!!” – írja miskolci Olvasónk.

Levelemet azért írom, mert biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki a következő dolgot tapasztalta, sajnos, és már nem először, és nem is csak egy helyszínen.

Történt ugyanis, hogy vasárnap, június 5-én a Mártírok utcai kis játszótérre mentünk, ahol a csatolt képeken látható, nem éppen egy ‘zárt’ (elkerített) játszótérre való dolgok fogadtak: cigarettacsikkek százával , sörös- és borosüveg kupakok, dugók, műanyag alkoholos és gyümölcslé dobozok, törött üvegek…(nem is akarok belegondolni, hogy a homokozóban mit csináltak). Zárt, körbekerített, kiskapus játszótéren!!! Felháborítónak tartom, hogy ez előfordul…

DSC_0967

És sajnos más játszótéren is tapasztaltam hasonlókat, a fa kisvonatok belül ki vannak égetve, tele vannak sörösdobozokkal, a legtöbb játszóeszköz össze van graffitizve, fiskális. Sőt, sok helyen hiányzik már a kapu zárja, pár helyen a kapu maga is, vagy pedig egy egész kerítés darabot vettek ki, pl. Bihari utcai játszótér.

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen felháborodott szülő. Sok szülővel beszéltem már, és mindannyian egyetértettünk, hogy ilyen helyekre is kellene térfigyelő kamerákat felszerelni, amely talán visszatartó erő lenne a szemetelő, rongáló fiataloknak.

F. Anett, Miskolc