Felgyújtották egy oknyomozó újságíró házát Szlovákiában

Felgyújtották egy újságírónő házát Kelet-Szlovákiában – az oknyomozó riporter szerint a kassai maffiától vagy más érdekcsoporttól kaphatott figyelmeztetést.

Az egyik legnépszerűbb szlovák hetilap, a Plus 7 dní ((plusz szegyem dnyí) munkatársa a szlovák sajtónak elmondta: szerdán hajnali háromkor arra ébredt, hogy ég a háza homlokzati része. Az ablakhoz sietett, s még jól látott egy elhaladó luxuskocsit, mintha vezetője jelezni akarná, kitől jöhet az intés. A ház előtt egy marmonkannát talált. A tüzet sikerült időben eloltani, a kár viszonylag kicsi.

Az újságíró azonnal riasztotta a rendőröket, de azok szerinte nagyon komótosak voltak, nyomozót is csak reggelre küldtek a helyszínre. A riporternek – saját állítása szerint – ügyészségi, rendőrségi kapcsolatait kellett latba vetnie ahhoz, hogy érdemben foglalkozni kezdjenek az ügyével. Az újságírónő az utóbbi időben a hat-hét évvel ezelőtt csődbe jutott két pénzügyi szolgáltató cégről, a BMG Investről és a Horizont Slovakiáról, a kassai alvilágról és több gazdasági ügyről is írt riportot.