Félgőzzel is sima fővárosi diadal

Ahogy az várható volt: a BSE hétfőn ,,nullára” verte az MVSC-t a női röplabda Extraligában.

Az erőviszonyok ismeretében nem voltak illúziói a találkozóra kilátogató miskolci drukkereknek, hiszen a városmajoriak minden tekintetben jobbak, mint a táblázat utolsó előtti helyén ,,zakatoló” Vasút. Az egyetlen kérdés az volt, vajon mire lehetnek képesek ebben a helyzetben Szűcsék, netán nagy akarással, küzdve elcsípnek egy szettet, vagy csak elérnek pár szép pontot.

Ahogy zajlott az összecsapás, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az utóbbi marad a lelátón helyet foglalóknak: az első szettben, 5-5-t követően egyoldalú küzdelem zajlott a parketten, hiába kért kétszer is időt Kerekes Attila. A lányok fásultnak, megtörtnek tűntek, egyáltalán nem hittek abban, hogy a Papizsanszkaja által irányított BSE-t is meg lehet(ne) szorítani.

Erősítés centerben

Ezalól mindössze a második szett középső szakasza volt a kivétel, amikor 5-10-ről 12-12-re egyenlítettek Kovácsék. No, kis jóindulattal ide sorolhatjuk a befejező felvonás elejét is (10-10-ig), ám onnan már csak egy együttes volt a parketten, a fővárosi. A nagyon szűk kerettel rendelkező MVSC-hez a napokban vélhetően újabb röplabdázó érkezik: Lupu és Kovaljova egyik fiatal moldáv honfitársa, Larissza Selemet, akit a papírmunkák elintézését követően a hazai mester centerposzton használhat majd.

JEGYZŐKÖNYV
Albrecht MVSC-MISI – BSE-FCSM 0:3 (-13, -20, -16)
Miskolc, Csokonai út, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

MVSC: Király, Kovaljova, Lupu, Szűcs, Szajkó, Kovács E. Csere: Németh (liberó). Edző: Kerekes Attila.

BSE: Papizsanszkaja, Danada, Mátrai B., Kiss, Jáka Zs., Mátrai V. Csere: Tóth (liberó), Jáka Sz., Lengyel. Edző: Kasziba István.

Kerekes Attila: Sajnálom a szurkolóinkat, hogy ilyen mérkőzést kellett végignézniük. A csapat nevében is elnézést kérek… Ígérem, a következő meccsen lényeges változás lesz a hozzáállásban.

Kasziba István: Az alapjátékunk néhol akadozott, ám ezt küzdőszellemmel pótolni tudtuk. Alapjába véve magabiztos győzelmet arattunk.