Friss hírek

2009.04.16. 10:37

Lócitrom a fogyasztóvédelmi és az adóhatóságnak Székesfehérváron

<p>Lócitromot borított a fogyasztóvédelmi hatóság, és az APEH székesfehérvári irodáinak padlójára egy leszázalékolt férfi szerdán. Így tiltakozott az ellen, hogy közel 190 ezer forintra bírságolták. A rendőrség két rendbeli becsületsértés miatt indított eljárást ellene.</p>

A férfi szívinfarktuson esett át, amely miatt nem dolgozhatott tovább. Visszaadta a vállalkozását, és a piacon alkalmi árulással próbálta eladni a megmaradt áruját. Nem volt szerencséje, mert ellenőrzésnél az APEH rájött, nincs már adószáma, a fogyasztóvédelmi hatóság pedig talált egy játékot, amelyről hiányzott a magyar nyelvű felirat. A két hatóság együtt közel 190 ezer forintnyi bírságot szabott ki rá.

Az APEH Operatív Osztályától előre kért időpontot, majd szerdán ügyfélfogadási időben először a fogyasztóvédelmi hatóságot, majd az APEH-ot kereste meg, és egy szatyornyi lócitromot az irodák padlójára öntött. A fogyasztóvédelmi hatóság azonnal feljelentést tett, de a férfi maga is bement a rendőrségre, hogy a jegyzőkönyvet felvehessék.

Mindkét hatóságnál nagy megdöbbenést okozott, mert mint a Független Hírügynökségnek elmondták: ilyen még soha nem történt.

A helyszíni szemle után két rendbeli becsületsértés miatt indított eljárást a rendőrség- tudtuk meg Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!