Felfüggesztettek és kirúgni készülnek egy főiskolai tanárt az Egyesült Államokban

Akt.:
Washington – Illinois államban felfüggesztettek egy főiskolai professzornőt, mert a Facebook-oldalán azt írta, hogy a muszlimok és a keresztények egyazon istenhez imádkoznak.

Larycia Hawkins a Chicagóhoz közeli Wheaton főiskolájának kinevezett politikatudományi professzora. A Wheaton az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb társadalmi csoportjának tartott evangéliumi keresztények főiskolája. A rektor a professzor-asszony megfogalmazását teológiai eltévelyedésnek minősítette, az oktatót kényszerszabadságra küldte, és máris megkezdték az eljárást, hogy elbocsáthassák. Larycia Hawkins egyébként az advent heteiben muszlim kendőben járt, hogy – mint fogalmazott – így fejezze ki szolidaritását a muszlimokkal.

“Ők is, mint én, aki keresztény vagyok, a könyv népe” – írta Hawkins a Facebook-bejegyzésében, és utalt Ferenc pápa minapi kijelentésére, miszerint “mindannyian egyazon istent szolgáljuk”. (A katolikus egyház a második vatikáni zsinat óta azt tanítja, hogy muszlimok és keresztények egyazon istent szolgálják, jóllehet, Jézus szerepét eltérően látják.)

– MTI –