Felfüggesztették a Budapest-Kelenföld – Tárnok vasútépítést

Felfüggesztette a Közbeszerzési Döntõbizottság a Budapest-Kelenföld – Tárnok vasútszakasz építését. Január 25-én nyerte el a kivitelezõ a közbeszerzési pályázatot, a vesztes fellebbezett. Az S-D Konzorcium 26. 958.158.740 forintos árajánlattal nyerte meg a közbeszerzési eljárást. A döntõbizottság a szerzõdéskötést függesztette fel az EURO-HÍD-Wiva Konzorcium fellebbezése miatt..

Az EURO-HÍD-Wiva Konzorcium szerint nem érvényes az S-D Konzorcium pályázata. Horváth Lajostól, az A-Híd Építõ Zrt. jogtanácsosától megtudtuk: véleményük szerint a cseh-szlovák konzorcium szakembereinek nincs megfelelõ szolgálati ideje, a fordítás nem hiteles, és nem közokiratba csatolták a dokumentumot.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. tájékoztatása szerint az S-D Konzorcium pályázata összességében a legelõnyösebb és érvényes pályázat volt.

Az S-D Konzorcium vezetõ tagja: Subterra a.s., tagja a Doprastav a.s. Az EURO-HÍD-Wiva Konzorcium vezetõ tagja az A-Híd Építõ Zrt. , tagjai pedig a Vasútépítõk Kft., a H.F. Wiebe GmbH& Co. KG és az EuroAszfalt Kft.