Felfüggesztették a berhidai körzeti megbízottat

Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a berhidai körzeti megbízottat, akit a TV2 vasárnap esti Tények mûsorában egy fiatalember megverésével hoztak összefüggésbe. Az ügyet a veszprémi nyomozóügyészség és a gyõri katonai ügyészség is vizsgálja – közölte hétfõn a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság. Az ügyben fegyelmi vizsgálat is indult. A fiatalember a TV2 vasárnapi mûsorában azt mondta, hogy virágot lopott, a rendõr pedig összeverte.

A rendõrség tájékoztatása szerint a berhidai férfi vasárnap délután fél négykor tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletén. Azt mondta, hogy intézkedés közben megverte õt a berhidai körzeti megbízott.

Elõzõ este lopás gyanúja miatt intézkedtek a 30 éves berhidai férfi ellen a várpalotai rendõrök. Vasárnap reggel pedig a berhidai körzeti megbízott és egy várpalotai rendõr kérte õt, hogy, mutassa meg, hol dobta el az ellopott tárgyakat. A férfi állítása szerint ekkor verte meg a körzeti megbízott.

A Várpalotai Rendõrkapitányság vezetõje két rendõr ellen fegyelmi eljárást indított, a vizsgálat idejére egyiküket szolgálati beosztásából felfüggesztette.