Felfüggesztettek 14 rendőrt a pakisztáni magán-tv feldúlása miatt

Pakisztán – Felfüggesztettek 14 rendőrt Pakisztánban egy magántelevízió irodáinak feldúlása miatt, közölte a rendőrség szombaton. Az eset pénteken, egy ellenzéki tüntetés alatt történt. Az adó többször ellenállt annak, hogy a kormány elvárásai szerint tudósítson az eseményekről.

A kormány felfüggesztett 14 rendőrt és bírósági eljárást indított a Geo televízió irodáinak feldúlása miatt, közölte Iszlámábád rendőrkapitánya az AFP francia hírügynökséggel. A rendőrök gumibotokkal verték szét az irodák bútorait, ablakokat, és az adáshoz szükséges eszközöket.

Pervez Musarraf elnök még pénteken bocsánatot kért a rendőri akció miatt kijelentve, hogy ilyen esetnek nem lett volna szabad megtörténnie. A tüntetések közvetítése miatt a héten a médiahatóság többször is beszüntette a Geo TV és egy másik adó műsorszolgáltatását.

Pakisztánban egy hete tartanak a kormányellenes tüntetések, amit a legfelsőbb bíróság vezető bírójának elbocsátása váltott ki. Pénteken a legfelsőbb bíróság épülete előtt gyűltek össze a tiltakozó ügyvédek és ellenzéki politikusok. A rendőrség könnygázzal, gumilövedékekkel és gumibotokkal oszlatta fel a tömeget. Kétszáz embert, köztük vezető ellenzéki politikusokat vettek őrizetbe, de legtöbbjüket már szabadon is engedték.