Felfüggesztett fogházbüntetést kaphat a halálos balesetet okozó békéscsabai férfi

Akt.:
A balesetben egy négy éves gyermek vesztette életét
A balesetben egy négy éves gyermek vesztette életét - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a békéscsabai férfi ellen, aki egy kisteherautóval nekiütközött egy pótkocsis traktornak, melynek következtében a vele utazó 4 éves unokája meghalt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

2017. november 26-án 17 óra körüli időben a békéscsabai férfi egy könnyű pótkocsis kistehergépkocsival közlekedett a 47-es számú főúton Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Vele együtt utazott a felesége, valamint 8 és 4 éves unokái.

A vádlott, a felesége, valamint a 8 éves gyermek bekötött biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági ülésben utazott. A kiskorú sértettnek is volt gyermekbiztonsági ülése, azonban a baleset idején nem abban ült.

Lakott területen kívül éjszakai látási viszonyok voltak, közlekedése során az úttest vizes volt, azonban ennek ellenére nem volt akadálya annak, hogy a vádlott megfelelő távolságról észlelje az előtte ugyanabban a forgalmi sávban körülbelül 20 km/h sebességgel haladó, pótkocsit vontató traktort.

Nagyfokú figyelmetlensége következtében azt olyan későn észlelte, hogy hirtelen vészfékezést alkalmazva nekiütközött a pótkocsi bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett kistehergépkocsiról levált a pótkocsi, az jobb oldalra mozdult ki, míg a teherautó megpördülve átsodródott a haladási irányát tekintve a bal oldali forgalmi sávba. Ebben a forgalmi sávban haladt szabályosan egy román állampolgár által vezetett pótkocsis nyerges vontató, azonban az előtte váratlan akadályként megjelenő kistehergépkocsi előtt már megállni nem tudott, annak nekiütközött.

A többszörös ütközés következtében a kiskorú gyermek olyan súlyos, egész testre kiterjedő sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott, annak felesége, valamint 8 éves unokájuk 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.


Fotó: Matey István
Berettyóújfalu - Egy négyéves kislány halt meg abban a balesetben, amelyben egy traktor utánfutójának ütközött a békés megyei család járműve Berettyóújfalunál. Két nagyszülő és nyolc-, illetve négyéves unokájuk ült a kocsiban. De csak a nagyobbik ült biztonsági ülésben, információnk szerint a kis...

Fotó: Matey István
Berettyóújfalu, Tépe - Egy személy életét vesztette a balesetben Tépe és Berettyóújfalu között. Egy békési idős pár tartott unokáikkal Berettyóújfalu irányába vasárnap este, amikor eddig tisztázatlan körülmények között autójukkal egy szarvasmarhákat szállító traktorba rohantak a 47-es számú főúto...További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek