Felfüggesztett börtönt kért az ügyész Molnár Csaba ügyében

Felfüggesztett börtönt kért az ügyész Molnár Csabára kedden a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalásán. A védelem a vádlottak felmentését kezdeményezte. Az ORFK pénzmosás elleni osztályának volt vezetőjét vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolják. Molnár Csaba az utolsó szó jogán ártatlannak mondta magát. A jogerős döntés még kedden délután megszülethet.

A vád szerint Molnár Csaba rendőr ezredesként még 2003-ban kisebb ajándékokat -süteményt, tolltartót – kapott egy pénzváltással foglalkozó szír-magyar állampolgártól és ezért cserében igyekezett a pénzváltó segítségére lenni. A vesztegetés, a hivatali visszaélés és az államtitoksértés vádja alól Molnár Csabát és vádlott-társait a Fővárosi Bíróság 2005. január 12-én felmentette, de ezt az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla 2005. október 13-án hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárás végén a Nógrád Megyei Bíróság 2006. július 12-én a vádlottakat újból felmentette. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett , így került kedden megint a Fővárosi Ítélőtábla elé Molnár Csaba vesztegetési ügye.

Az ügyész a tárgyaláson többek között azzal érvelt, hogy egy hivatalos személy semmilyen ajándékot nem fogadhat el, még az ún. szokásos mértékű, kisebb ajándékokat sem. A védelem szerint azonban a vád nem bizonyította be, hogy Molnár Csaba “hivatali működésével összefüggésben” bármit is elfogadott volna. Molnár Csaba az utolsó szó jogán ártatlannak mondta magát és hangsúlyozta, hogy a pénzváltókkal való kapcsolattartás a munkájához tartozott.

A Fővárosi Ítélőtábla várhatóan még kedden délután kihirdeti jogerős döntését.Sporthírek