Felfüggesztett börtönt kapott egy diákot verő oktató Borsod-Abaúj-Zemplénben

Miskolc, Sátoraljaújhely (MTI) – Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság azt a gyakorlatvezető oktatót, aki bántalmazta egyik diákját – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze hétfőn az MTI-vel.

Martossy György elmondta: a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség még ez év márciusban állított bíróság elé egy 56 éves férfit. A vádlott gyakorlatvezető oktatóként dolgozott egy helyi szakképző iskolában, és az oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival.

Az egyik diákot az épület folyosóján egészen a mosdóig üldözte. A tanár a nála lévő két baltanyéllel “testszerte ütlegelte” a földre tepert fiút; a diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelen lévő diákokból megbotránkozást és riadalmat váltson ki – mondta a főügyészségi osztályvezető ügyész.    

A Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt egy év börtönre ítélte, végrehajtását két évre felfüggesztette.

– MTI –