Felfüggesztett börtönt kapott a két miskolci behajtó

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Bántalmazással és fenyegetéssel próbáltak pénzhez jutni.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős döntést hozott annak a két férfinak az ügyében, akik erőszakkal próbálták behajtani egy ház vételárát a 73 éves sértettől úgy, hogy valójában tulajdonosai sem voltak annak.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat zsarolás bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt szabadságvesztésre, az elsőrendű vádlottat 1 év 10 hónap, a másodrendű vádlottat 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott bűnösségét az előbbieken túl csalás vétségében is megállapította. Az ítélet ellen a vádlottak és a védőik enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A másodfokú bíróság az Ózdi Járásbíróság ítéletében feltárt tényállással egyetértett. Szóbeli indokolásában a törvényszék kifejtette, hogy a vádlottak a felsorolt bűncselekményeket elkövették, azonban a bűnösségüket szűkebb körben állapította meg, ugyanis a testi sértés vétsége beolvad a zsarolás bűntettének kísérletébe.

A másodfokú bíróság ezekre az indokokra, valamint arra tekintettel, hogy a vádlottak egészségi állapota időközben megromlott, a két elítélt férfi büntetését enyhítette: a kiszabott börtönbüntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett.

ÉM


A tárgyaláson
Mezőkövesd - Azt hazudták, megöltek egy embert, s ha a sértett nem fizet kétmillió forintot, őt is belerángatják. A Mezőkövesdi Járásbíróság bűnösnek találta zsarolásban azt a párost, akik még 2016. nyarán próbáltak megzsarolni egy férfit azzal, hogy kitaláltak egy gyilkosságot, majd azt mondták ...

Ózd - Előbb bérbe adtak, aztán kölcsön, végül jött a zsarolás, fenyegetés. Tanúk kihallgatásával folytatta a korábban elkezdett bizonyítást az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények mi...