Felfüggesztett börtönbüntetések a meleg-felvonulás napján zavargóknak

Két embert ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság azok közül, akiket július 5-én, a melegfelvonulás napján fogtak el a rendőrök különböző bűncselekmények miatt. A most elítéltek rendőrökre támadtak. Az egyik férfi egy év hét hónapi, 4 évre felfüggesztett büntetést kapott, a másikat egy év nyolc hónapra ítélték, 3 évre felfüggesztve.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta: a július 5-én, a Szivárvány Misszió Alapítvány rendezvényén történt zavargások kapcsán pénteken két újabb ember állt bíróság elé. Az egyik férfit egy év hét hónapi, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt, mint társtettest. A próbaidő alatt pártfogói felügyeletet rendelt el a bíróság és azt is meghatározták az ítéletben, hogy a férfi nem látogathat ez idő alatt semmilyen rendezvényt, ahol ötven embernél több résztvevő jelenik meg.

Ugyanígy rendelkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróság a másik vádlott esetében is, akit szintén társtettesként ítéltek el hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt. A férfi egy év nyolc hónap börtönt kapott, 3 év próbaidőre felfüggesztve. A két ember tagja volt annak a csapatnak, akik rendőröket dobáltak, illetve támadtak meg. Mindkét ítélet jogerős.

Csütörtökön szintén hasonló vádakkal állt bíróság elé két fiatal: egyikük másfél évi, négy évre felfüggesztett börtönt kapott, a másik férfi ügyét további bizonyítékok beszerzése miatt a bíróság visszaküldte az ügyészségnek.