Felfüggesztett kaptak a szlovák focihuligánok

Encs – Az encsi művelődési házban csütörtökön tartotta kihelyezett tárgyalását a bíróság annak a 11 Slovan Bratislava szurkolónak, akik Magyarországon átutazva igyekeztek eljutni Nagymihályba csapatuk Trava elleni kupamérkőzésére.

Az encsi művelődési házban csütörtökön tartotta kihelyezett tárgyalását a bíróság annak a 11 Slovan Bratislava szurkolónak, akik Magyarországon átutazva igyekeztek eljutni Nagymihályba csapatuk Trava elleni kupamérkőzésére, ám italtól feltüzelt állapotban horogkeresztet és gyalázkodó feliratokat festettek a hejőkeresztúri autópálya-pihenő épületének falára és megrongáltak egy kamiont, valamint Forrón, a benzinkút környékén zavarták a 3-as főút forgalmát és szidalmazták, leköpték a megállóba begördülő távolsági busz utasait, sőt a járműnek ököllel is nekiestek.

A 10 szlovák és egy cseh állampolgár, valamint a tanúk meghallgatása egész napját elvitte a bíróságnak, mert minden mondatot tolmácsoknak is el kellett ismételniük. A gyorsított eljárásban bíróság elé állított 11 Slovan-drukker közül kilencen nyolc hónap, ketten fél év börtönbüntetést kaptak, melyet végrehajtásában minden vádlott esetében három évre függesztett fel a bíróság. Valamennyiüket szabadon bocsátották, így gond nélkül elhagyhatták az országot.

ÉM-SZP