Félezer sérült Kairó központjában

A Kairó központjában található Tahrir téren a legkevesebb 500-an sérültek meg szerdán a tüntetők és ellentüntetők közt kitört összecsapásokban – jelentették be a térhez közeli mecsetben felállított ideiglenes tábori kórházban dolgozó orvosok.

Állításuk szerint többen is lehettek a sebesültek, akik közül sokakat kórházba is vittek. Ezalatt gyújtóbombákat dobtak szerdán Kairóban a híres Egyiptomi Múzeum területére. A Molotov-koktélok által keletkezett tüzet a múzeumot védő katonák oltották el.

Az Egyiptomi Múzeum környékére tucatnyi gyújtóbombát dobtak szerdán a zavargások közben. Ezt megelőzően, a múlt héten két múmiát rongáltak meg rablók a múzeumban. A fosztogatók pénteken este törtek be az intézménybe, kihasználva, hogy a közelben felgyújtották a kormányzó párt épületét. A rablókat végül a demonstrálók a katonákkal együtt elfogták. A páratlan műkincseket őrző Egyiptomi Múzeumot a rablási kísérlet után az egyiptomi elnök távozását követelő demonstrálók élőlánccal vették körbe, vasárnap pedig tankok is érkeztek az épület védelmére.
– Független Hírügynökség –