Felesége munakbérért tüntet egy férfi Tiszaderzsen

Felesége munkabéréért tüntet egy férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen. A férfi neje és még 30 önkormányzati dolgozó fizetés helyett csak egy levelet kapott az önkormányzattól augusztusban, amelyben arra kérték őket, hogy fizetés nélkül dolgozzanak tovább. Az önkormányzat augusztusban ugyanis csak a segélyeket tudta kifizetni, a fizetéseket és a közüzemi számlákat nem. A falu jegyzője szerint a falu csődbe ment, a polgármester ugyanakkor állítja csak átmeneti pénzzavarról van szó.

Az önkormányzat 31 dolgozójának nem fizetett, és több millióval tartoznak az energiaszolgáltatóknak is. A jegyző szerint a falu csődbe jutott, sem most sem szeptemberben nem tudják kifizetni a béreket és a számlákat. Bóta Mihály úgy fogalmazott: nincs meg a munkabérek kifizetésének a realitása állami segítség nélkül.

A falu polgármestere szerint átmeneti pénzzavarról van szó, amit átütemezésekkel meg lehet oldani. Herédy Dezső arra azonban nem tudott választ adni, hogy mikor és miből fizetik ki a dolgozók munkabérét és a több milliós tartozást.

A polgármesteri hivatal egyik dolgozója annyit mondott, egy két hetet még vár ha azután sem kap fizetést, nem biztos hogy bemegy dolgozni.