Felesége kokaintartozása miatt ölték meg a horvát laptulajdonost?

A felesége kokaintartozása miatt ölhették meg azt a horvát laptulajdonost, akit múlt pénteken egy, az autója alá rejtett bombával gyilkoltak meg – írta szerdán a Nacional című hetilap a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva. Legalábbis ez az egyike annak a három feltételezett indítéknak, amelyeket a horvát rendőrség vizsgál.

A bombamerénylet áldozatává vált Ivo Pukanic lapjának értesülései szerint egykori főszerkesztője megtudta, hogy feleségének kokaintartozásai vannak, de nem volt hajlandó azokat kifizetni, és értesítette az ügyészséget az esetről. Nem sokkal ezután, áprilisban, Pukanic túlélt egy fegyveres támadást a horvát fővárosban.

A feleség azonban a Globus című hetilapnak nyilatkozva tagadta, hogy valaha is kapcsolatban állt volna drogkereskedőkkel. Mirjana Pukanic azt is elárulta, hogy válni tervezett férjétől, mielőtt meghalt volna.

A horvát rendőrség ezen a szálon kívül vizsgálja még annak lehetőségét, hogy a merényletet a lap cikksorozata váltotta ki egy cigarettacsempész hálózatról, amelyben magas rangú montenegrói politikusok is szerepeltek. A harmadik lehetséges indok lehet a nemrég Ausztria által kiadott, ötmillió dolláros sikkasztással vádolt volt horvát tábornokról, Vlagyimir Zagorecről szóló cikket lehettek. Pukanicnak tanúskodni kellett volna Zagorec tárgyalásán.

Ivo Pukanicot múlthét csütörtökön ölték lapjának zágrábi székháza előtt, az autója alá rejtett bombával. A robbanásban meghalt a lap marketing igazgatója, Niko Franjic is.