Felépült az emődi „vár”: száz igazolt játékosuk van

Az elmúlt hét végén három ponttal gazdagodtak az emődiek
Az elmúlt hét végén három ponttal gazdagodtak az emődiek - © Fotó: ÉM-archívum
Emőd – A megyei II. osztály Közép csoportjának középmezőnyében tanyázik az Emőd Általános Iskola DSE csapata.

A dél-borsodiak az eddig lejátszott 13 forduló során hat győzelmet arattak és három döntetlen mellett négy vereséget szenvedtek, 21 pontjukkal a 7. helyen tanyáznak. Az elmúlt hét végi fordulóban hazai környezetben 1-0-ra verték a Hernádnémetit, a 3 ponttal mégsem volt elégedett edzőjük, Vass László, aki ezt nyilatkozta lapunknak: „Nem érdemeltünk győzelmet. Sajnos ez az elkövetkezendő időben nagyon kevés lesz.”

A mezőnyön érződik Mezőkövesd, Tiszaújváros, Miskolc közelsége.” Vass László

Nehéz meccsek jönnek

– Szavaimmal már a soron következő mérkőzéseinkre céloztam – mondta Vass László, aki hét esztendeje irányítja a gárdát, civilben pedig az emődi polgármesteri hivatal osztályvezetője. – Most a listavezetőhöz, a csoport toronymagasan legjobb alakulatához, a Bükkzsérchez látogatunk, majd a harmadik Tiszakeszit fogadjuk, utána pedig a pillanatnyi negyedik Nyékládháza jön hozzánk. Játékunknak nagyon fel kell javulnia ahhoz, hogy az említett gárdák ellen eredményesen szerepeljünk.

Arra az itteni szakemberek szerinti megállapításra, mely szerint a három közül a Közép csoport a legerősebb, a szakvezető egyetértő igennel felelt:

– A mezőnyön érződik Mezőkövesd, Tiszaújváros és Miskolc közelsége. Ezek a városok ugyanis erős utánpótlásbázisokkal rendelkeznek és a képzéseikből kikerülők vagy inkább kiöregedők közül a legtöbben ebbe a csoportba jönnek. Az is emeli a nívót, hogy a bajnok Bükk­zsérc itt maradt, nem vállalta a megyei első osztályt, jelenlétével pedig felfelé húzza a többieket. Miattuk terveztünk óvatosan, és szerényen azt fogalmaztuk meg, hogy jó lenne, ha bekerülnénk az első hat közé. Nos, időarányosan jól állunk, elképzelésünket a zár­órára valóra válthatjuk.

Csak tizenöten

Az emődiek kerete igencsak szűkös, munkahelyi elfoglaltságok miatt tizenöten alkotják a nagyok csoportját, ezért a heti két edzésüket az ifikkel együtt tartják. A sportolóik döntő része helyi kötődésű, jövőjük így biztosítottnak tűnik.

– Amikor fenn nem vagyunk elegen, bátran szólítjuk meg a gyerekeket – folytatta Vass László. – A nálunk folyó utánpótlás-nevelést fémjelzi, hogy ifjúsági együttesünk vezeti a táblázatot és ha a kicsik fejlődése nem törik meg, előbb vagy utóbb első csapatunk is az élbolyba jut majd. Részt veszünk a Bozsik-programban, van U7-es, U9-es, U11-es, U13-as és U16-os alakulatunk, a 19 évesekről, azaz az ifikről pedig már szóltam. „Várunkat” felépítettük – száz igazolt játékossal rendelkezünk –, klubmodellünket kialakítottuk, türelmünk van, a türelem pedig rózsát terem.

Jó feltételek

Az emődi sporttelep felújított öltözőépületét a nyáron avatták fel, a komplexum minden igényt kielégít, már csak körülkerítését kell megoldaniuk. A klub villanyvilágítással ellátott műfüves pályával is rendelkezik, és élvezi főtámogatójának bizalmát: az önkormányzat biztosítja a zavartalan munkavégzés anyagi részét, ugyanakkor kisebb helyi szponzorok szintén a labdarúgók mögött állnak.

– Kolodzey Tamás –