Félelemben és rettegésben tartotta volt élettársát a férfi Encsen

Akt.:
Félelemben és rettegésben tartotta volt élettársát a férfi Encsen
Encs – Négy bűncselekményben is bűnösnek mondta ki a bíróság a férfit.

Az Encsi Járásbíróság négy bűncselekmény elkövetésében is bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki valamennyi bűncselekményt a volt élettársa sérelmére követett el azzal, hogy a nőt félelemben, rettegésben tartotta, és korlátozta szabadságában.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 szeptemberében Encsen egy áruházi parkolóban találkozott volt élettársával, akit megkért, hogy szálljon be az autójába. A sértett ennek többszöri kérésre ugyan eleget tett, azonban rövid időn belül szóváltásba keveredtek.

Kilógott a lába

Ekkor a férfi a nő karját megragadva elindult az autóval úgy, hogy az oldalsó ajtó nyitva maradt, a sértett egyik lába pedig kilógott az autóból. A nő többször kérte, hogy álljon meg, azonban a vádlott bezáratta az ajtót a sértettel, majd nagy sebességgel továbbhajtott.

Kitette az autóból

A férfi csak a halmaji körforgalomnál engedte el, azzal a feltétellel, hogy a nő később felveszi vele a kapcsolatot. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményt, kapcsolati erőszak bűntettét a sértett sérelmére. A bíróság a vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntettében, testi sértés vétségében, garázdaság vétségében és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek. A bíróság ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az Encsi Járásbíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a bűncselekmények számát, azt, hogy azokat próbaidő alatt, ugyan­azon sértett sérelmére követte el, valamint hogy az újabb bűncselekmények elkövetésében a vele szemben indult büntetőeljárások sem tartották vissza.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője viszont 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

– SZB –