Félegyházi András lett Visegrád új polgármestere

Visegrád, 2012. május 6., vasárnap (MTI) – Félegyházi András kapta a legtöbb voksot a visegrádi időközi önkormányzati választás négy független polgármester-jelöltje közül, így ő lett a város új polgármestere – tájékoztatta az előzetes eredményről a település jegyzője vasárnap késő este az MTI-t. Az időközi polgármester- és képviselőválasztást a testület önfeloszlatása miatt kellett kiírni.

Tóth János elmondta, hogy a közel 60 százalékos részvétellel lebonyolított választáson Félegyházi András 359 szavazatot kapott, így legyőzte a volt városvezetőt, Abonyi Gézát, akire 315-en voksoltak. A harmadik helyet 182 szavazattal Lelkes László szerezte meg, míg az utolsóként befutott Balázs Mária Annára 15-en voksoltak.

Az ország második legkisebb, 1 800 lakosú városának képviselő-testületébe 24-en szerettek volna bejutni, de hogy végül kikből áll majd a 6 tagú testület, az később, a szavazatok összeszámlálása után derül ki – mondta a jegyző.

A képviselő-testület február 29-én – Zeller Tibor független képviselő indítványát elfogadva – oszlatta fel magát. Zeller Tibor március 2-án azt mondta az MTI-nek: olyan mértékű egyet nem értés jellemezte a munkájukat, ami már Visegrád fejlődését akadályozta, így nem látott más megoldást, mint az önfeloszlatás kezdeményezését.

Abonyi Géza úgy fogalmazott: a testületi tagok egy ideje elfogadhatatlan hangnemben, nemcsak magukat, hanem a várost is lejárató stílusban vitatkoztak, s erről szinte mindenki tudomást szerzett a helyi televízió közvetítései alapján. A feszült légkör és a bizalomhiány többször a működőképesség határára sodorta az önkormányzatot – fűzte hozzá.

– MTI –