Friss hírek

2009.05.31. 16:25

Országos evezős verseny mozgássérülteknek

<p>Első alkalommal rendeztek országos evezősversenyt mozgáskorlátozottak számára. A sérült fiatalok egy győri alapítvány jóvoltából hónapok óta edzhetnek szakember segítségével, most pedig a Mosoni-Dunán próbára is tehették tudásukat.</p>

Benei László hónapok óta keményen készült a versenyre. A mozgássérült férfi már több sportágat is kipróbált, de most az evezés tetszik neki a legjobban.

"Ez egy nagy lehetőség és kihívás számunkra, na meg az ép emberek számára is, akik csak nézik, hogy a mozgássérültek milyen sportokat űznek" - mondta a Független Hírügynökségnek Benei László.

Az országos bajnokságon legnagyobb ellenfele Serényi György volt, aki a súlyemelésről váltott az evezésre.

"Eddig nem volt lehetőségünk, hogy ezt a sportot kipróbáljuk és élvezzük azt a felszabadult érzést amit ez a sportág nyújthat" - tette hozzá Serényi György paralimpikon.

Győrben egyelőre három mozgáskorlátozott járhat rendszeresen evezős edzésre. A verseny szervezője szerint a sérült sportolók nem csak szorgalmasak, hanem tehetségesek is.

"Miután vásároltunk egy speciális hajót, a mozgássérültek folytathatták a sportolást és egyre ügyesebbek a vízen " - mondta Székely Márta, a Méhecske Alapítvány elnöke.

A fogyatékkal élő evezősök számára augusztus végén Lengyelországban világbajnokságot rendeznek, a legjobb hazai versenyzők pedig a 2012-es londoni paralimpián is indulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!