Friss hírek

2007.10.12. 18:22

Kinevezték az új mezőgazdasági minisztert Romániában a korrupt előd menesztése után

<p>Új mezőgazdasági minisztere van Romániának, a román államelnök pénteken írta alá a Dacian Ciolos (dácsián csolos) kinevezéséről szóló rendeletét. Ciolos a korrupciós vádak miatt lemondott Decebal Traian Remes helyét veszi át.</p>


A 37 esztendős új miniszter eddig a mezőgazdasági tárca helyettes államtitkáraként tevékenykedett. Legnagyobb feladata lesz egy hónap alatt megoldani az Európa Bizottság által a mezőgazdasági tárca működése kapcsán felemlegetett hiányosságokat. A testület ugyanis ennyi haladékot hagyott az országnak a vizsgálatai során tapasztalt rendellenességek kiküszöbölésére, ellenkező esetben életbe lép a védzáradék, ami következtében az uniós agrártámogatások 25 százalékától eshet el Románia.

Decebal Traian Remes csütörtöki lemondását Calin Popescu Tariceanu (kölin popeszku töricsánu) kormányfő kérte azt követően, hogy a román közszolgálati televízió bemutatott néhány - a nyomozóhatóságok által készített - videó és hangfelvételt, melyen a gyanú szerint a miniszter tizenötezer eurós csúszópénzt vesz át. E mellett az interneten újabb felvételek is megjelentek, melyeken egyebek között az látható, amint pálinkáspalackokat, házikolbászt és egyéb élelmiszereket cipelnek be a tárcavezető lakásába, ugyanakkor egy hangfelvételen azon szerződések értékéről is beszélnek, amelyeket Remesnek egy üzletember javára kellett volna átjátszania. Emellett szóba került az is, hogy a közelgő kihallgatásukkor mit mondjanak az ügyészeknek a gyanú elterelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!