Friss hírek

2010.02.10. 09:39

Bombafenyegetés a zsúfolt vonaton - kiürítették a szerelvényt és az állomást

<p>Kiürítettek a rendõrök egy zsúfolt vonatszerelvényt és egy pályaudvart a dél-hollandiai Den Bosch-ban kedden, miután valaki felhívta a rendõrséget és közölte, hogy egy utas fel akarja robbantani a vonatot. Több száz embernek kellett elhagynia a szerelvényt és az állomást, majd bombakeresõ kutyákkal átkutatták a vagonokat.</p>

Marika Stewart, rendõrségi szóvivõ azt közölte, hogy bombát nem találtak, viszont azonosították és õrizetbe vették a fenyegetõzõ férfit, aki állítólag azt kiabálta a vonaton, hogy "isten hatalmas, és bomba van nála, amit fel fog robbantani!"

A férfinál állítólag nem volt se csomag, se táska, se bõrönd. A rendõrségi szóvivõ közlése szerint egy utas riasztotta õket a mobilján. A vonat vezetõje ez után utasítást kapott, hogy Den Bosch-nál állítsa le a szerelvényt. A rendõrség szóvivõje nem közölte, hogy az õrizetbe vett férfi milyen nemzetiségû.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!