Felborult a Suzuki, súlyosan megsérült a sofőr

Akt.:
Felborult a Suzuki, súlyosan megsérült a sofőr
© Fotók: Police.hu
Miskolc, Ózd – Több személyi sérüléses baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A 2515-ös számú úton egy Miskolc felé haladó Suzuki borult fel, Ózdon egy motoros szenvedett sérülést, Miskolcon pedig egy 16 éves fiatalt ütöttek el a zebrán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén április 28-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A 2515-ös számú úton április 28-án 5 óra 40 perc körül egy Suzuki típusú személygépjárművel haladt Kisgyőr irányából Miskolc felé egy 46 éves kisgyőri férfi. A sofőr járműve sebességét azonban nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg és az esőzés miatt nedvessé vált vizes felületű útszakaszon megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, majd felborult. A balesetben a sofőr súlyos sérülést szenvedett.

n3991064-1

Ózdon, a Brassói út irányába közlekedett április 28-án 6 óra 38 perckor egy 71 éves helyi férfi segédmotor-kerékpárral. A motor sofőrje közlekedése során nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és az előtte haladó, forgalmi okból lassító járművet észlelve vészfékezésbe kezdett, azonban a motor a vizes úttesten megcsúszott és felborult. A motort kormányzó férfinak súlyos sérülése keletkezett.

n3193334

Miskolcon, április 28-án 14 óra 5 perckor a Balázs Győző téren egy 25 éves miskolci nő az általa vezetett Volkswagen típusú személygépjárművel nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen az úttestre behaladó 16 éves gyalogos részére és járművével elütötte a fiatalt. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

n3991376

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset tizenhárom esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművük sebességét a mindenkori út- és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –