Felbolydul Sóstó Húsvét hétfőjén

Nyíregyháza – A korábbi évekhez hasonlóan, Húsvét hétfőjén változik a forgalmi rend Sóstón. A közlekedési változások viszont nem érintik a menetrendszerinti autóbusz járatokat.

– hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet – többek között – Giba Tamás alpolgármester tartott kedden a városházán. A városvezető szólt arról is, hogy a látogatók ingyenesen vehetik igénybe a kijelölt parkolóhelyeket, szintén térítésmentesen áll a Sóstóra látogatók rendelkezésre néhány autóbusz különjárat is.

Ezek a buszok több megálló érintésével Örökösföldről, Kertvárosból és Borbányáról célirányosan viszik Sóstóra a kirándulni vágyókat. Ezeket a járatokat viszont a városon belüli utazásra nem lehet igénybevenni – hangsúlyozta Giba Tamás. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a menetrendszerinti 8-as autóbuszjáratokon – a megszokott módon – térítés ellenében lehet csak utazni. Szintén jó hír az Állatparkba látogatók számára – mondta – hogy ideiglenes jegypénztárat alakítanak ki az állatparkba érkezők számára, a Hotel Dzsungel ( Sóstógyógyfürdő, Blaha Lujza sétány) felől.

– Sipos Marianna –